ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ»

Με «Χριστουγεννιάτικα μαθήματα» και θεματικές αφιερώσεις από τα παραρτήματα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για το Άγιο Δωδεκαήμερο.

Σε όλο το εύρος της μητροπολιτικής περιφέρειας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών είτε αυτοπροσώπως είτε με εντεταλμένους εκπροσώπους ευλόγησε την πρόοδο των μαθητών και μαθητριών των παραρτημάτων του Ωδείου και συνεχάρη την προσπάθεια του Διευθυντή Δρ. Ανδρέα Ιωακείμ και των καθηγητών και καθηγητριών τους στη Στυλίδα, στην Πελασγία, στη Σπερχειάδα, στη Δυτική Φθιώτιδα, στις Ράχες, στα Καμένα
Βούρλα, στην Ομβριακή, στη Μαλεσίνα, στην Παραλία Λιβανατών και στην Κάτω Τιθορέα.


Πιο συγκεκριμένα με την σημαντική βοήθεια των υπευθύνων των παραρτημάτων του Ωδείου και των προϊσταμένων ιερέων των ενοριών, που αγκαλιάζουν κάθε προσπάθεια του Ωδείου, οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν ως εξής:


10 Δεκεμβρίου 2023: Εορταστική εκδήλωση του Παραρτήματος στη Στυλίδα με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Ευθύμιο Τσούμα και με τη συνεργασία του Συλλόγου Γυναικών Στυλίδας και του Δήμου Στυλίδας στο κτήριο του ΟΣΚ στη Στυλίδα. Την εκδήλωση παρουσίασε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Ξηρομερίτης.


18 Δεκεμβρίου 2023: «Χριστουγεννιάτικο μάθημα» του Παραρτήματος στα Καμένα Βούρλα με υπεύθυνες καθηγήτριες την κ. Ευαγγελία Γούβαλη και την κ. Μαργαρίτα Παλαιολόγουστο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Παντελεήμονος.


18 Δεκεμβρίου 2023: «Χριστουγεννιάτικο μάθημα» του Παραρτήματος στις Ράχες με υπεύθυνους καθηγητές την κ. Κατερίνα Κωνσταντίνου, τον κ. Αθανάσιο Καλτσά και τον κ. Αριστοτέλη Αντωνίου στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Γρηγορίου της Παραλίας Ραχών.


20 Δεκεμβρίου 2023: «Χριστούγεννα στο χωριό» – Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Πρότυπου Εκκλησιαστικού Γυμνασίου – Λυκείου Λαμίας «Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης» στην πλατεία Τιθορέας (Βελίτσας) σε συνεργασία με τον Δήμο Αμφίκλειας -Ελάτειας. Συμμετείχαν η παιδική χορωδία και η μικτή χορωδία ενηλίκων του παραρτήματος Κ.
Τιθορέας του Ωδείου «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», η παιδική χορωδία του παραρτήματος Παραλίας Λιβανατών του Ωδείου «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», η παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Αταλάντης, η Μικτή Βυζαντινή και Παραδοσιακή Χορωδία Ενηλίκων του Δημοτικού Ωδείου Αταλάντης και η χορωδία του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας με υπεύθυνους καθηγητές τον κ. Ανάργυρο Βλάχο και την κ. Μαργαρίτα Παλαιολόγου.


20 Δεκεμβρίου 2023: «Χριστουγεννιάτικο μάθημα» του Παραρτήματος Δυτικής Φθιώτιδος στη Μακρακώμη με υπεύθυνους καθηγητές την κ. Λιάνα Λενά και τον κ. Ανδρέα Λενά σε συνεργασία με τον Δήμο Μακρακώμης στο χώρο που στεγάζεται το παράρτημα του Ωδείου.


20 Δεκεμβρίου 2023: «Χριστουγεννιάτικο μάθημα» του Παραρτήματος στη Στυλίδα στο Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής και Προνοιακής Διακονίας της Ανατολικής Φθιώτιδας με υπεύθυνους καθηγητές την κ. Κατερίνα Κωνσταντίνου και τον κ. Ευθύμιο Τσούμα σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Στυλίδας και το Ίδρυμα Πετρή – Στέγη Γερόντων της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

21 Δεκεμβρίου 2023: «Χριστουγεννιάτικο μάθημα» και άναμμα δέντρου του Παραρτήματος στη Παραλία Λιβανατών με υπεύθυνους καθηγητές την κ. Λιάνα Λενά, την κ. Μαργαρίτα Παλαιολόγου και τον κ. Ανδρέα Λενά. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας η παιδική χορωδία του παραρτήματος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» και η παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Αταλάντης τραγούδησαν τα κάλαντα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη
Φθιώτιδος κ. Συμεών στο νέο χώρο του Επισκοπείου Ταλαντίου και Λοκρίδος.


21 Δεκεμβρίου 2023: «Χριστούγεννα με τον Παπαδιαμάντη» του Παραρτήματος Δυτικής Φθιώτιδος στη Σπερχειάδα στο Συνεδριακό Κέντρο «Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα» με υπεύθυνους καθηγητές την κ. Ευαγγελία Γούβαλη, την κ. Λιάνα Λενά, τον κ. Ανάργυρο Βλάχο, τον κ. Ανδρέα Λενά, τον κ. Δημήτριο Ρούσκα, τον κ. Νίκο Μανέτα και τον κ. Δημοσθένη Στεργιάννη σε συνεργασία με τον Δήμο Μακρακώμης. Συμμετείχε ο ηθοποιός
Κώστας Μέρρας.


23 Δεκεμβρίου 2023: «Χριστουγεννιάτικο μάθημα» του Παραρτήματος στην Πελασγία στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγίων Αποστόλων με υπεύθυνους καθηγητές τον κ. Αθανάσιο Καλτσά και τον κ. Ανάργυρο Μαμπλέκο.


24 Δεκεμβρίου 2023: Κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια στις πλατείες Κ. Τιθορέας και Ελάτειας από την παιδική χορωδία του παραρτήματος Κ. Τιθορέας με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Μαργαρίτα Παλαιολόγου.