Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια της τοπικής μας εκκλησίας για ανάπτυξη και καλλιέργεια της αγωγής και της παιδείας σε όλους τους ανθρώπους και ιδιαίτερα στους νέους.
Τα παιδιά μας ιδιαίτερα είναι η γέφυρα για το μέλλον, είναι η γέφυρα του διαλόγου με την οικογένεια, την εκπαίδευση, την κοινωνία. Είμαστε εδώ για να ακούμε τα παιδιά και όχι για να μας ακούσουν. Να ακούσουμε την μουσική όχι μόνο της φωνητικής τους κλίμακας, αλλά την μουσική των ονείρων τους, των σκέψεών τους, των αμφισβητήσεών τους, των
προβληματισμών τους, των προτάσεών τους για το αύριο του τόπου μας.
Είμαστε εδώ για να τους προσφέρουμε μια αγκαλιά, η οποία θα αποτελεί ταυτόχρονα ασφαλές λιμάνι μέσα σε όλες τις δοκιμασίες της καθημερινής ζωής.
Το Ωδείο μας είναι ακριβώς αυτή η αγκαλιά, η οποία μάλιστα έχει κέντρο της την πόλη της Λαμίας και εκτείνεται μέσα από τα 8 παραρτήματά μας σε όλη την Φθιώτιδα.
Εύχομαι στον πολύτιμο συνεργάτη μου και Διευθυντή του Ωδείου μας, Δρ. Μουσικολογίας κ. Ανδρέα Ιωακείμ, σε όλους τους καθηγητές και μαθητές του Ωδείου να καλλιεργούν και να αυξάνουν τα χαρίσματά τους για την πρόοδο της κοινωνίας μας και για την ωφέλεια όλων μας, «πρεσβυτέρων καί νεωτέρων».