Δεύτερη συνάντηση των Σεμιναρίων Τυπικού

Με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού -Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ενότητα των σεμιναρίων Τυπικού με τίτλο: «Ευσχημόνως και κατά τάξιν. Λειτουργική και κανονική ευταξία», με εισηγητή τον Πρωτοψάλτη και υποψήφιο διδάκτορα του Πα.Μακ. κ. Σπυρίδωνα Πλούμπη.
Ο κ. Πλούμπης αναφέρθηκε στο Τυπικό του Εσπερινού ξεκαθαρίζοντας με όμορφο, σαφές και απλό τρόπο πολλές απορίες οι οποίες προκύπτουν στην καθημερινή λειτουργική πράξη. Παράλληλα έδωσε πρακτικές και χρήσιμες σημειώσεις σε όλους όσοι παρακολουθούν το σεμινάριο, οι οποίες βοηθούν στην καθημερινή μας επαφή με το ιερό αναλόγιο και επιλύουν αρκετές λειτουργικές απορίες.
Το σεμινάριο παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ιερείς, ιεροψάλτες και μαθητές του Ωδείου.
Σας θυμίζουμε πως η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι δωρεάν και στους συμμετέχοντες που θα εκπονήσουν εργασία θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.
Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε για την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024 στις 19.00 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στη Λαμία.