6ο Χορωδιακό Φεστιβάλ – Λεύκτρα Βοιωτίας

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 το 6ο Χορωδιακό Φεστιβάλ στα Λεύκτρα Θηβών.

Στο χορωδιακό φεστιβάλ και στο πλαίσιο συνεργασίας του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» με φορείς και συλλόγους για την προαγωγή της μουσικής επιστήμης και με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών συμμετείχαν η Παραδοσιακή Χορωδία Ενηλίκων του Δημοτικού Ωδείου Αταλάντης και η Χορωδία Ενηλίκων του Ομίλου Παράδοσης – Λαογραφίας Καμένων Βούρλων υπό τη χοραρχία και τη διδασκαλία των καθηγητών του Ωδείου κ. Ευαγγελίας Γούβαλη και κ. Ανάργυρου Βλάχου.

Τις χορωδίες συνόδευσε η ορχήστρα μαθητών του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ».

Την εκδήλωση πραγματοποίησε ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Λεύκτρων και συγκεκριμένα η γυναικεία χορωδία του συλλόγου με χοράρχη τον πρωτοψάλτη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θηβών και καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ. Αντώνιο Τσαρουχά.

Στο χορωδιακό φεστιβάλ συμμετείχαν και οι χορωδίες: Δηλεσίου (με χοράρχη τον π. Άγγελο Κυριάκου, Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ασωπίας – Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Καπαρελλίου (με χοράρχη τον κ. Δημήτριο Μελένιο) και της Ένωσης Μικρασιατών Θηβών (με χοράρχη τον κ. Αντώνιο Τσαρουχά.

Την εκδήλωση προλόγισαν με εξαίρετο τρόπο ο κ. Γεώργιος Ζωγράφος και ο κ. Ηλίας Φροσυνός.